LINKOVI ZA AUDIO SNIMKE HARMONIKAŠKOG ORKESTRA “SLOGA”

LINKOVI ZA SNIMKE HARMONIKAŠKOG ORKESTRA "SLOGA"LINKOVI ZA SNIMKE HARMONIKAŠKOG ORKESTRA "SLOGA"

Ponovno dirnuti prekrasnim pismom gosp. Barića, stavljamo u cjelosti njegovu objavu u kojoj imate linkove snimaka i fotografija s njihovih koncerata održanih 1980. te ove 2015. godine.
Uživajte! smile emoticon

“Dragi prijatelji glazbe – prijatelji harmonikaša “Sloge”,
poslije ove prve rečenice siguran sam da će određeni broj ljudi odmah obrisati ovaj emajl! Za one koji će dalje čitati, evo nastavka. Ne zamjerite, pred sobom imate jednog neizlječivog glazbenog entuzijasta, ujedno i harmonikaša!
Za one koji ne znaju: 19. veljače 2015. održali smo u dvorani “Lisinski” koncert zajedno s našim mladim prijateljima iz Glazbenog učilišta “Elly Bašić”. Prema mojoj ideji koncert smo nazvali “35 godina poslije”. Mi smo, naime, 17. lipnja, 1980. (tada kao GKUD “Ognjen Prica”), održali na istom mjestu jedan sličan koncert. Tada sam obećao da ću poslije pripremiti dvostruki CD s glazbom s oba koncerta. Obećano – učinjeno!
Koristeći dobrobit današnje tehnologije na mrežu svih mreža stavit ću sve materijale, pa ko voli nek izvoli – slobodno ih može “skinuti”. Tu će se nalaziti tri mjeseca!

Evo popisa linkova uz dodatna objašnjenja:
1) CD 1 – koncert u KDVL 1980
Link za CD 1 je: http://uptobox.com/hc2s3iy9yytg
Taj koncert je bio poseban jer je snimljen na uređajima dvorane “Lisinski” i stoga je snimka vrlo kvalitetna! Radilo se o analognoj snimci koja je kasnije digitalizirana i remasterizirana u studijima Dugave Road, republika Dugave, Novi Zagreb.
2) CD 2 – koncert u KDVL 2015
Link za CD 2 je: http://uptobox.com/gotz786iuyte
Danas u dvorani “Lisinski”, koliko ja znam, nije moguće dobiti i platiti uslugu njihovog snimanja. Ovaj je koncert snimljen uređajima gosp. Štarkelja i našeg Romana, što ničim ne umanjuje njihovu kvalitetu!
3) File-ovi za opremu CD-a
Link: http://uptobox.com/o2t0f39hk25u
Za ljubitelje koji vole CeDeje spremati u lijepo opremljene kutijice.
4) Fotografije iz 1985. godine
http://uptobox.com/gqzoh21qgxr7
Ovaj link posebno je zanimljiv za sudionike koncerta prije 35 godina. Uspjeli smo doći do dvadesetak fotografija tog koncerta. Digitalizirane su i nalaze se ovdje. Kvaliteta nije vrhunska, ali lijepo je vidjeti kako smo bili lijepi i mladi. Skrenuo bih pažnju i mladim prijateljima iz AHO “I. G. Kovačić”. Možete vidjeti nekoliko slika i Vašeg pokojnog maestra Z. Šiljca!
5) Fotografije iz 2015 (Jasminka)
Link: http://uptobox.com/4oec1w9tkhav
6) Fotografije iz 2015 (Štarkelj)
Link: http://uptobox.com/z7fir9tr5wpy
Ovo su dva linka s fotografijama ovogodišnjeg koncerta iz kamera dvaju autora!
7) Zvuk i film s koncerta 2015. godine (Štarkelj)
Link: http://uptobox.com/w2pekjf75rqj
I na kraju imamo čak i filmić ovogodišnjeg koncerta od našeg dobrotvora G. Štarkelja! Kad ga ne bi bilo trebalo bi ga izmisliti! Zahvala i njegovoj gospođi, također! Napomena: Ovaj file je malo veći pa samo skidanje traje nešto duže!

Hvala svima na trudu što ste pročitali sve do kraja!
Želim Vam dobru zabavu u gledanju i slušanju!
Srdačan pozdrav,
od starog dede Bare.”