PREDAVAČI 2023.

IGOR JUGEC (Hrvatska)

Rođen je 1988., završio je osnovnu i srednju glazbenu školu Zlatka Balokovića u Zagrebu, smjer harmonika (u klasi Marije Matanović, prof. Marijana Krajne te prof. Nikole Ščapeca). Upisuje studij klasične harmonike pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te je diplomirao s odličnim uspjehom u klasi doc. Dražena Košmerla. Kao solist i član komornih sastava sudjelovao je na domaćim i međunarodnim natjecanjima te ostvario zapažene rezultate i nagrade diljem Hrvatske, Slovenije, Italije, Ukrajine, Rusije, Njemačke, Kosova i Crne Gore. Kroz svoje školovanje usavršavao  se kod eminentnih profesora klasične harmonike kao što su Fridrich Lips (Rusija), Elsabeth Moser (Njemačka), Volodimir Balyk (Hrvatska), Miljan Bjeletić (Srbija), Aleksandar Selivanov (Rusija) i drugih. Još kao student započinje svoj  pedagoški rad u OGŠ pri OŠ Dr. Jure Turića u Gospiću. Radio je u GŠ Pregrada kao nastavnik harmonike, a od 2018. godine predaje harmoniku i orkestar na Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Njegovi učenici redovito osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz svoj pedagoški rad, završio je školovanje na „Accordion Craft Academy“ u Castelfidardu gdje je usavršio znanje i vještine ugađanja i mehaničkih popravaka harmonike.

 

ALEKSANDAR KOLOVSKI (Makedonija)

Rođen je 9. ožujka 1990. u Skoplju, harmoniku počinje svirati u dobi od 7 godina gdje kreće u svoje prve glazbene korake sa ocem i profesorom Brankom Kolovskim. On je danas jedan od najistaknutijih makedonski umjetnika svoje generacije. Svoje glazbeno obrazovanje započinje u glazbenoj školi DMBUC Ilija Nikolovski – Luj gdje srednju glazbenu školu završava sa najvećom nagradom “Klimentina Rafajlovska” za najboljeg mladog glazbenika svoje generacije. Svoje obrazovanje nastavlja kao student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Sv.Ćiril i Metodij u klasi profesora Zlatka Madevskog. Od 2009. pohađa majstorske tečajeve u Francuskoj, gdje je bio učenik u klasi profesora Frederica Deschamps. 2017. godine završio je svoj majstorski studiji u Antonu Bruchneru Sveučilište u Linzu, Austrija u klasi profesora Alfreda Melihara. Osim njegovog glavnog prioriteta, klasičnu glazbu za harmoniku, od 2010. studira varijete glazbu (tango, francuska glazba, jazz…). Snimao je za francusku televiziju 3 u Strasbourgu, kao i poznata TV emisija u Le Mans, i niz koncerata kroz Francusku u Colmaru, Montargisu, Monaku, Normandiji…
Od 2010. godine postaje HOHNER-ov umjetnik i jedan je od najmlađih promotora modela HOHNER zabavni bljesak. Kolovski je umjetnik poznat po svom temperamentu, virtuoznosti i impresivnoj tehnici. 2011. godine osvaja tri prestižna svjetska prvenstva za klasičnu harmoniku CMA Trophee Mondiale u Pinetu, Italija, Castelfidardo, Italija, Montrond les Bains, Francuska, bio je laureat u različitim kategorijama, osvojio preko 15 međunarodnih natjecanja. Kolovski je 2012. osvojio drugo mjesto na svjetskom natjecanju CMA Trophee Mondiale u seniorskoj varijalnoj kategoriji u Spokaneu, Washington (SAD). 2013. godine osvojio je 1. mjesto u Castelfidardu u seniorskoj kategoriji.
Aleksandar Kolovski, dobitnik je nagrade “Virtuoso” u kategoriji “Mladi glazbeni umjetnik”, na svečanoj akademiji gdje je dodijeljeno ukupno devet nagrada “Virtuoz” za klasičnu glazbu, razne kategorije koje su priznate po uspjesima makedonskih umjetnika i glazbenih institucija u proteklih godinu dana .”Virtuozi” osnovani su 2012. godine, na inicijativu Ministarstva kulture u Makedoniji , SOKOM – Društvo makedonskih skladatelja, Makedonske filharmonije i Makedonsku operu i balet.
Od 2018. godine počeo je svirati u duetu o „Two Bellows“ sa suprugom Annom Kolovskom, te su u vrlo kratkom periodu postigli veliki uspjeh. Aleksandar je često pozvan da održava koncerte na velikim koncertnim pozornicama, ali i kao član žirija na festivalima u Italiji, Francuska, Finska, Bugarska, Kina, Češka, Njemačka, Litva, Austrija, Portugal, Škotska, Srbija, Amerika, Australija, Rusija…