OSJEČKO LJETO KULTURE 2015 / ANSAMBL TangOS TANGO MYSTICO

Osječko ljeto kulture 2015

Ansambl TangOS
TANGO MYSTICO
Večer argentinskog tanga

Gosti: Marija Kristek i Goran Bjelotomić, plesni par
Ivana Brkić i Milan Bugarić, plesni par
iz ŠPU – Feniks, Osijek

08. srpnja 2015 u 22:00 sati
Osječka Tvrđa, Dvorište Rektorata

Ansambl TangOS je osnovan početkom 2014. godine na inicijativu harmonikaša Trajka Iljovski. Jedinstveni u svojoj formaciji i glazbenom izričaju na ovim prostorima a sve sa ciljem da promoviraju i izvode „tango nuevo“, stil koji je nastao spajanjem jazza i klasike, a sve protkano pulsom argentinskog tanga. Njihov repertoar čine skladbe Astora Piazzolla koji je svojom vizijom tanga stvorio specifičnu glazbenu revoluciju.
Članovi TangOSa su Trajko Iljovski – harmonika, Ana Galić – violina, Tena Micevski – viola, Maja Iljovski – violončelo, Filip Micevski – kontrabas, Igor Valeri – klavir. Oni su se prošle godine premijerno predstavili osječkoj publici na Osječkom ljetu kulture, te ostavarili niz zapaženih nastupa diljem zemlje. I ove godine će se predstaviti osječkoj publici na OLJK- i to premijerom koncerta „Tango mystico“, gdje će izvoditi kasnija Piazzollina djela, snažnu glazbu puna strasti, moći, energije, a sve prekriveno velom mistike.
“Znaš, tango je…” početak je razgovora pri susretu iskusnijeg „tangerosa“ s onim koji tek ulazi svijet argentinskog tanga. I svatko od njih ima jedinstven pogled i doživljaj u odnosu na ovaj fenomen, jer tango je neiscrpna tema, kompleksan, dinamičan, prepun pitanja i odgovora. Zato i ne čudi da onaj koji uđe u svijet tanga biva cijeli obuzet tom energijom, jer tango je prepun svega kao i život sam…

PROGRAM:
Verano porteno
Fuga y misteria
Escualo
Mumuki
Contrabajisimo
Milonga del angel
Michelangelo 70“
Invierno porteno
Primavera potrena

OSJEČKO LJETO KULTURE 2015 / ANSAMBL TangOS TANGO MYSTICO OSJEČKO LJETO KULTURE 2015 / ANSAMBL TangOS TANGO MYSTICO