3. RADIONICA ORKESTRALNOG MUZICIRANJA UMAG 2015.

“Poštovani,
u prilogu možete vidjeti informacije o 3. Radionici Orkestralnog Muziciranja Umag 2015.

U cilju uspješne ralizacije 3.ROM u Istri za polaznike je osiguran besplatan smještaj i edukacija orkestralnog muziciranje te niz popratnih sadržaja.

Polaznici će biti smješteni u područnoj osnovnoj školi i društvenom domu u mjestu Babići na području Grada Umaga zahvaljujući susretljivosti Osnovne škole u Umage te domaćinu Limenoj glazbi iz Babića.

Dovoljan broj ležajeva, jastuka i vreća za spavanje osigurano je zahvaljujući dobročinstvu Crvenog križa Istarske županije (60 – 90 kompleta).

Nažalost, zbog pomanjkanja sredstava u lokalnoj upravi i samoupravi koja zbog novog Zakona o porezu ove godine nije bila u mogućnosti subvencionirati naše aktivnosti kao i zbog slabog odaziva donatora i sponzora, troškovi prehrane će se namiriti uplatom kotizacije od obitelji polaznika, za razliku od 1. i 2. ROM u Istri koje su bile besplatne osim simbolične kotizacije od 100,00 odnosno 200,00 kn.

Nemogućnost lokalne zajednice, sukladno očekivanjima pročelnika Odjela za kulturu, nije nas spriječilo u realizaciji 2. ROM Poreč 2015. i predstojećeg 3.ROM Umag 2015.

Ukoliko prepoznajete socijalni karakter ovih radionica te njihov kulturološki značaj za drušvenu zajednicu pomozite: sudjelovanjem, prilogom, preporukom, donacijom ili oglasite jer time pomažete razvoj simfonijskog muziciranja namjenjenog djeci i mladima u Istri, ali i ostatku Hrvatske, posebice u sredinama koje nemaju simfonijski orekstar mladih ili takvi ansambli postoje samo u srednijm školama odnosni MA.

Nažalost, u Istri ne postoji institucija Simfonijskog orekstra, stoga bi ljubiteljima glazbe i kulture općenito mnogo značilo uključenje mladih glazbenika iz ostatka Hrvatske upravno na deficitarnim instrumentima koji nisu zastupljeni u glazbenim školama u Istri, u cilju promocije glazbala poput oboe, engleskog roga, fagota, trombona, tube, viole, kontrabasa, harfe te udaraljki.

Važno je napomenuti kako voditelji radionice, edukatori i članovu udruge Corona za vođenje radionice i igraonice te organizaciju 3. ROM ne primaju naknadu.

Nadamo se kako ste u mogućnosti i dobre volje proslijediti ovaj Poziv s prilozima svima za koje mislite da bi rado proveli 8 dana u Istri, uvjereni smo uz prihvatljiv iznos kotizacije (višestruko manji od postojećih ljetnih kampova i radionica za koje su nužne naknade od 1500,00-3500,00kn po polazniku).

Svako djete i mladi glazbenici su dobrodošli neovisno da li su učenici u nekoj od glazbenih škola, bivši učenici ili tek članovi limene glazbe diljem Hrvatske. Dobro su došli i profesori glazbe koji se žele uključiti u ovakav spocijalni program koji, se nastoji omogućiti svakom djetetu, bez obzira na spocijalni i društveni status obitelji, sudjelovanje kako bi upoznali radost simfonijskog muziciranja.

Prijave za polaznike se primaju i nakon navedenog roka (05.07.) zaključno s 08. srpnjem 2015., zbog naknadnog rješenja za povećani broj smještajnih kapaciteta.

Svaki oblik pomoći pa i najmanji prilog pomaže realizaciju narednih Radionica i Igraonica u Istri.

Unaprijed se i ljubazno zahvaljujemo na svekolikoj pomoći.

S poštovanjem,
Željko Antunović,
Udruga Corona”

3. RADIONICA ORKESTRALNOG MUZICIRANJA UMAG 2015.